Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hög chef inom Landstinget Blekinge petas efter konflikter

Publicerad: 10 maj 2010, 11:16

Ekonomidirektören i Landstinget Blekinge omplaceras och får svidande kritik för sin ledarstil. Själv förstår han ingenting.


Per Ollermark tillträdde som ekonomidirektör i Blekinge i april 2009. Den 2 februari i år petades han av landstingsdirektören Jan Svanell. Sedan dess har han gått hemma med en lön på 70 000 kronor i månaden, skriver tidningen Sydöstran.

Efter månader av resultatlösa förhandlingar omplacerar Landstinget Blekinge nu Per Ollermark till en tjänst som ekonomistrateg inom landstingsservice och sänker hans månadslön med 20 000 kronor. Samtidigt går landstingsledningen ut med ett pressmeddelande om att hans hårda ledarstil har skapat konflikter och samarbetsproblem. Han anklagas för att ha gjort sina medarbetare osäkra och rädda.

– Vi tvingas konstatera att vi har gjort en felrekrytering. Jag har tagit upp detta med det rekryteringsföretag vi har anlitat och uttryckt mitt missnöje med referenstagningen av Per Ollermark. De medger också att de misslyckats med detta, säger landstingsdirektören Jan Svanell i landstingets pressmeddelande.

Per Ollermark själv vill jobba kvar som ekonomidirektör. Han tillbakavisar kritiken mot sitt ledarskap och förstår inte varför han har petats.

– Jag undrar vilken saklig grund som ligger bakom. Jag väntar fortfarande på den och skulle uppskatta om landstinget informerar mig innan de skriver något nytt i sina pressmeddelanden, säger han till Sydöstran.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev