Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hög chef på Akademiska förlöjligade petad kollega

Publicerad: 7 januari 2010, 09:04

Hög chef på Akademiska förlöjligade petad kollega

Foto: Björn Ragnarsson.

Björn Ragnarsson, biträdande sjukhusdirektör på Akademiska sjukhuset i Uppsala, kritiseras efter att ha kallat en chefskollega för ”jöns” och ”lam anka”.


Kjell Jönsson har nyligen petats från uppdraget som sjukhuschef för Lasarettet i Enköping. Innan han slutade deltog han i en mejlkonversation där flera chefer diskuterade akutverksamheten och ambulansverksamheten på orten.

Nu publicerar Sveriges Radio Uppland mejl som visar hur Kjell Jönsson hånades av Akademiska sjukhusets biträdande sjukhusdirektör Björn Ragnarsson.

”Ja Hr Jönsson är ju bara en lam anka som ingen bryr sig om längre så på det nya året fortsätter vi i Pers anda och ser till att det blir så bra som möjligt för befolkningen mendans jöns matar duvor vid Genevesjön”, skrev han i ett meddelande som gick både till en annan chef och till Kjell Jönsson själv.

– Det där var ord som föll väldigt olyckligt, vilket jag insåg. Det här är inget som jag kan skicka iväg, tänkte jag, eftersom det inte alls uttrycker min åsikt egentligen. Orden föll så och så skulle det raderas bort, men nu gick det iväg. Det beklagar jag verkligen, säger Björn Ragnarsson till Sveriges Radio Uppland.

Kjell Jönsson är besviken över innehållet i mejlet.

– Först blev jag väl arg. Sedan blev jag lite ledsen över att en person i en sådan uppsatt nivå kan välja att håna, nedgöra och förlöjliga en före detta kollega, säger han till lokalradion.

Läs mer:

Mejlkonversationen (publicerad av Sveriges Radio Uppland, i PDF-format)

Relaterat material

Överläkare i Enköping tar ställning för petad chef

Sjukhuschef tvingas sluta

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev