Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Höjd skatt i Kronoberg 2009

Publicerad: 3 november 2008, 14:41

Höjd skatt i Kronoberg 2009

Landstinget Kronoberg höjer skatten med 45 öre nästa år. Samtidigt vill majoriteten bilda en tvärpolitisk arbetsgrupp för att utreda vilka delar av verksamheten som ska prioriteras i framtiden.


Landstinget Kronoberg är ett av många landsting där kostnaderna ökar i snabbare takt än intäkterna. Nu har den borgerliga majoriteten presenterat en utvecklingsplan för hur problemet ska tacklas under åren fram till 2015.

En av de planerade åtgärderna är att höja skatten med 45 öre från och med nästa år.

– Genom skattehöjningen tar vi som förtroendevalda vårt ansvar för att bidra till en långsiktig regional utveckling och säkerställa en hälso- och sjukvård som kan leva upp till kraven på en god vård. Vi kommer också att frysa uppräkningen av arvoden till oss förtroendevalda, säger landstingsrådet Paul Johansson (c) i ett uttalande.

Effektiviseringar, strukturförändringar och tydliga prioriteringar är två andra åtgärder som landstinget hoppas ska bidra till en bättre ekonomisk situation. När det gäller prioriteringsarbetet vill majoriteten nå bred enighet genom att tillsätta en politisk styrgrupp med representanter från alla partier i landstinget.

– Hela arbetet kräver också en omfattande samverkan med samtliga chefer och de fackliga organisationerna, säger landstingsdirektören Börje Lindqvist i uttalandet.

Relaterat material

Mörk prognos för landstingen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev