tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon är Apoteksföreningens nya chefsstrateg

Publicerad: 10 maj 2016, 08:35

Lisa Stern Ödmark börjar som chefsstrateg på Sveriges Apoteksförening den 13 juni.

Foto: Apoteksföreningen

Sveriges apoteksförenings nya chefsstrateg är ett kvinnligt kommunikationsproffs med socialdemokratisk bakgrund.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Apoteksförening

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Lisa Stern Ödmark tar i juni över som chefsstrateg efter Henrik Ehrenberg som i mars lämnade Apoteksföreningen för fackförbundet Unionen.

Hon arbetar i dag hos kommunikationsrådgivaren Diplomat Communications. Lisa Stern Ödmark har också en gedigen politisk bakgrund, bland annat från näringsdepartementet och Socialdemokraternas partikansli där hon varit politisk rådgivare, pressekreterare och omvärldsanalytiker. Erfarenheter som hon tror kommer väl till användning i rollen som chefsstrateg.

– Jag tror att det kommer att handla väldigt mycket om politikerkontakter med alla partier. Jag har jobbat mycket med det dels som konsult och dels i mitt tidigare liv då jag jobbade med Nordiska rådet och hade mycket kontakter med andra partier, säger Lisa Stern Ödmark till Dagens Apotek.

Du är sosse?

– I mitt tidigare liv i alla fall, säger Lisa Stern Ödmark.

Hur känns det att komma till Apoteksföreningen som haft KD-profiler?

– Den ska vara opolitisk, men alla har sin bakgrund. Jag är en sådan person som trivs med att jobba med folk som tycker och tänker lite olika. Där jag jobbar nu är det folk som väldigt olika politiska bakgrunder, säger Lisa Stern Ödmark.

Vad lockar med apoteksbranschen?

– Jag tycker att det verkar vara en jätteintressant marknad som spänner över privat och offentlig sektor. Det är också en ganska ny bransch och det händer mycket inom den. Det var det som fick mig att gå över till kundsidan från att ha varit konsult i ett antal år, säger Lisa Stern Ödmark.

Du har ännu inte tillträtt tjänsten, men vad vet du om branschen i dag?

– Jag har lite koll, men den är ny för mig. Det är lockande att komma in och lära sig nya områden. Jag vet att det är en utredning på gång, så jag antar att man får följa utredningen mycket. Det ska också bli spännande att lära känna alla medlemsföretag, vilka de är och vad de är för skillnader och likheter, säger Lisa Stern Ödmark och fortsätter:

– Jag kommer att vara i Almedalen bland annat, det är min början. Då hoppas jag träffa och lära känna många. Apoteksföreningen ska ha ett stort mingel som jag har varit på tidigare. Så långt har jag kommit i mina tankar hittills.

I och med rekryteringen av Lisa Stern Ödmark får Apoteksföreningen sin första kvinna på kansliet.

Relaterat material

Apoteksföreningen tappar strateg

Apoteksföreningen söker ny chefsstrateg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev