tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon blir landstingsdirektör i Stockholm

Publicerad: 18 oktober 2016, 07:57

Malin Frenning. Foto: Fredrik Persson

NY VERSION. Malin Frenning föreslås bli ny landstingsdirektör i SLL av landstingsstyrelsens presidium.

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Malin Frenning är 49 år och har bland annat varit vd för Telia Sverige där hon ingått i Telias koncernledning under de senaste fem åren.

Hon efterträder Toivo Heinsoo som gått i pension.

– Att bli landstingsdirektör ska bli spännande. Stockholm är en spännande och växande region. Jag triggas av att få vara med i arbetet att skapa samhällsnytta, som att bygga framtidens sjukvård och bygga ut kollektivtrafiken i regionen, säger Malin Frenning som tillträder den 1 december.

Någon tidigare erfarenhet från att arbeta i offentlig sektor har hon inte.

– Jag har en gedigen erfarenhet från näringslivet och den digitala världen där jag har lett organisationer i förändring under 20 år. I mitt nya uppdrag kommer jag att samarbeta med en organisation med många duktiga medarbetare, säger Malin Frenning.

Landstingsstyrelsens ordförande Torbjörn Rosdahl (M) är nöjd med rekryteringen, som dragit ut på tiden eftersom en tidigare rekryteringsprocess avbröts.

– Med Malin Frenning som landstingsdirektör får vi en mycket erfaren ledare med stor kapacitet av att leda stora och komplexa organisationer, säger Torbjörn Rosdahl (M).

Även oppositionen är positiv till rekryteringen.

– Hennes ledarskap har blivit prisat och jag välkomnar hennes mångåriga bakgrund från näringslivet, säger landstingsstyrelsens andre vice ordförande Erika Ullberg, S.

Anne Rundquist som har varit tillförordnad landstingsdirektör återgår till tjänsten som chefsjurist i samband med att Malin Frenning tillträder.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev