fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon blir ny samordnare för nära vård

Publicerad: 2 september 2019, 10:43

Foto: Region Norrbotten, Erik Simander/Bildbyrån

Lisbet Löpare Johansson blir ny nationell samordnare för nära vård. ”Det var ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Region Norrbotten

LB


Lisbet Löpare Johansson är utvecklingsdirektör i Region Norrbotten sedan två år. Från den första oktober tar hon över samordnarrollen hos Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, efter Emma Spak, som går vidare till uppdraget som chef för hälso- och sjukvårdssektionen.

– Omställningen behöver göras tillsammans mellan regioner, kommuner och civilsamhället och inte minst tillsammans med medborgare och patienter. Den stora utmaningen ligger i att vi ska byta arbetssätt samtidigt som vi bedriver ordinarie verksamhet.

Hon kommer att dela sin tid mellan SKL och regionen året ut, innan hon blir samordnare på heltid under 2020.

– Jag ser fram emot mötet med många engagerade människor utanför regionen och att få vara en del av utvecklingen. Rollen som samordnare kommer att innebära att lyssna på vilket stöd regioner och kommuner behöver och vilka utmaningar de har. Kraften ligger i det stora engagemang som finns för att faktiskt göra den här omställningen, både från medarbetarna men också från medborgarna.

Relaterat material

Emma Spak blir ny sektionschef på SKL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev