Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon blir SKL:s chefsekonom

Publicerad: 11 februari 2014, 08:59

Så mycket om sjukvård och landsting kan hon inte än, SKL:s nya chefsekonom Bettina Kashefi.


– Det blir nya frågor, men jag har ju tidigare jobbat med offentlig sektor och budgetfrågor från finansdepartementets horisont. Det ska väldigt spännande, säger Bettina Kashefi.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har utsett Bettina Kashefi till chefsekonom och direktör för avdelningen för ekonomi och styrning. För närvarande arbetar hon med arbetsmarknadsfrågor åt utbildningsdepartementet.

Hon var statssekreterare åt Hillevi Engström (M) när hon var arbetsmarknadsminister och tidigare hade Bettina Kashefi motsvarande post hos socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M).

Du är ju moderat politiker. Är det inte svårt att gå in och bli chefstjänsteman på opolitiska SKL?

– Nej, i min yrkeskarriär har jag varit tjänsteman väsentligt längre än jag haft politiska uppdrag. Jag har jobbat åt många regeringar, till och med när Göran Persson var finansminister. Jag har nog också varit en av de minst politiska statssekreterarna, säger hon.

Håkan Sörman, vd på SKL, betonar Bettina Kashefis erfarenheter från regeringskansliet i kombination med en dokumenterad ledarfråga.

– Det har varit många och bra kompetenta kandidater till detta viktiga arbete. Jag är glad för att vi kunnat rekrytera Bettina till vår sektor, säger Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare chefsekonomen Mats Kinnwall lämnade sin post i oktober har Annika Wallenskog vikarierat som chefsekonom och avdelningschef. Annika Wallenskog blir nu biträdande chefsekonom vid sidan av nuvarande biträdande chefsekonomen Stefan Ackerby.

Bettina Kashefi tillträder den 7 april.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev