onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon ska leda SBU

Publicerad: 26 juni 2014, 09:30

Olivia Wigzell har i dag utsett till ny generaldirektör för Statens beredning för medicinsk utvärdering, SBU.


I dag är Olivia Wigzell chef för enheten för folkhälsa och sjukvård på socialdepartementet och ser fram emot uppdraget.

– SBU är en viktig myndighet som har högt förtroende och god expertkunskap och fungerar mycket bra. Förslaget att bredda SBU:s uppdrag till att även omfatta vetenskaplig utvärdering av metoder inom socialtjänsten är spännande, säger Olivia Wigzell till Dagens Medicin.

Hon har tidigare bland annat arbetat som chef för analysenheten på Socialstyrelsen och har haft uppdrag inom EU. Hon har även varit landstingsråd och borgarråd i Stockholm och förbundssekreterare för Vårdförbundet.

– Jag har en bred erfarenhet av välfärdssektorn eftersom jag jobbat i kommun, landsting och stat och tror att jag kan bidra med flera perspektiv. På socialdepartementet har jag fått insikt om vikten av samarbete inom staten, men också vikten av självständiga myndigheter med hög integritet.

I sin roll på socialdepartementet steg hon i år till fjärde plats på Dagens Medicins maktlista, som presenterades i går.  Som chef för SBU kommer hennes nästa placering att bli lägre men det stör henne inte.

– Det finns ju andra saker jag måste ta hänsyn till och väga in, säger hon och skrattar.

Oliva Wigzell tillträder tjänsten 1 november.

Måns Rosén, nuvarande generaldirektör för SBU, har innehaft posten sedan 2006 och har fyllt 65 år. Han har fått i uppdrag av regeringen att utreda den högspecialiserade vården.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev