fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon slutar efter 50 år på Apoteket

Publicerad: 1 juli 2016, 09:22

Gullvi Simonsson, apotekstekniker Apoteket Hjorten i Lilla Edet. Foto: Privat

Efter fem decennier på samma apotek går Gullvi Simonsson i pension. Mycket har förändras genom åren och det kanske var lite bättre förr, tycker hon.

Ämnen i artikeln:

Apoteket AB

Det är fullt upp när Dagens Apotek ringer upp Gullvi Simonsson på Apoteket AB:s Hjorten i Lilla Edet. Egentligen har Gullvi Simonsson redan gått i pension, men hon valde att stanna kvar i några månader för att passera 50 år på samma arbetsplats. Nu hjälper hon till i ombyggnationen.

– Det är lunch och lite kort om personal så jag fick ta emot en väktare här samtidigt. Så är det, det här med att vara till hjälp lite varstans.

Kollegorna har redan firat av Gullvi Simonsson med buffé och tårta, hon säger att hon inte vill ha så stor uppmärksamhet då hon har nära till känslorna och är lättrörd.

– Jag kommer att sakna arbetskamraterna och alla goa kunder jag lärt känna under alla år.

Gullvi Simonson började på apoteket som femtonåring efter tvåveckorspraktiken i åttonde klass. Hon läste sedan till apotekstekniker på kvällstid. Arbetsuppgifterna har hon alltid tyckt om, men i dag saknar hon det mer praktiska arbetet.

− Jag tyckte att det var roligare förr, när apotek var apotek och skoaffär var skoaffär, nu kan man köpa det mesta lite överallt. När jag började 15 juni 1966 fanns det många praktiska göromål, fylla magnecyl i askar som vi först vek, och fylla olika lösningar från literflaskor till mindre, sätta etiketter med rött eller vitt för att skilja invärtes från utvärtes. Rulla piller, fylla pulver i gelatinkapslar och göra infusioner. Nu kommer allting färdigt.

Gullvi Simonsson har svårt att komma överens med datorerna och enligt henne är månadens vara en riktig hyllvärmare – det finns för många. Men allt var inte bättre förr, tillägger hon. Övergången från skrivmaskin till minnesskrivmaskin som tillåter att man suddar är positiv, lika så de nya etikettskrivarna.

– Bakåtsträvare kallar man det, säger hon och skrattar.

Trots att mycket ser annorlunda ut i dag än för femtio år sedan, framhäver Gullvi Simonsson bemötandet av kunden som består genom åren.

– Man ska se kunden, så har det varit i alla tider. Att se kunden och att försöka göra kunden nöjd, så att han är positiv och nöjd med sitt köp när han går härifrån.

När Gullvi Simonsson lämnar Apoteket Hjorten väntar trädgårdsarbete och umgänge med barn och barnbarn, och ”friheten att ta dagen som den kommer”. Men hon är inte riktigt där i tanken än.

– Det är blandade känslor, svårt att sätta sig in i hur det blir att inte gå till jobbet där det varit extra mycket att göra nu i samband med ombyggnation och mycket större utbud för kunderna.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev