Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon vägleder personalen rätt i landstingskarriären

Publicerad: 24 oktober 2013, 09:00

För att bli mer attraktiv som arbetsgivare satsar Landstinget Sörmland på en intern karriärbyrå med matchning till nya tjänster och coachning.


Berit Carlmalm vill utmana tanken hos landstingsanställda. Hon är ­projektledare och coach på helt nystartade Nya möjligheter. I ny­inredda lokaler, en bra bit bort från all annan administration på Nyköpings lasarett, tar hon emot fast anställda­ som känner att de vill prata om sin arbetssituation och kanske byta spår – inom landstinget. Här kan de få ett möte utan att behöva redovisa för chefen att de eventuellt vill byta jobb, kanske rent av yrkesbana.

Nya möjligheter tar emot personalens cv i en databas och matchar dem mot verksamhetschefernas behov av att rekrytera personal.

– Om kvalifikationerna stämmer, då tar vi kontakt med medarbetaren och erbjuder ett samtal, säger Berit Carlmalm.

Lars Frölander är IT-tekniker sedan många år, självlärd och serviceinriktad. Han är sedan en tid tillbaka sugen på att något ska hända på jobbfronten. Så fort han registrerade sitt cv fick han en matchning. Nu är han med i processen när en IT-kurs­samordnare ska rekryteras till en annan enhet än den han jobbar på.

– Jag gillar att man får första tjing och blir matchad med en tjänst innan­ den har kommit ut. Sen kan ju cv:t ligga här och puttra tills det dyker upp något. Man är med på tåget utan att man aktivt behöver söka varje tjänst, säger Lars Frölander och fortsätter:

– Landstinget är ju en stor arbetsgivare. Det finns många olika roller. Och här får man reda på vad andra sysslar med på jobbet, det vet man inte alltid.

För en del kan ett förutsättningslöst samtal leda till förändring, inte minst i sättet att tänka, enligt Berit Carlmalm.

– Jag vill gärna utmana personalen. De får mer vidvinkelperspektiv, det ger energi och de börjar se nya möjligheter, säger hon.

Själv har hon jobbat inom lands­tinget­ i många år, i många olika roller – som städerska, undersköterska, sjuksköterska och anestesisjuksköterska.

– Jag trodde att livet som anestesisjuksköterska var livet på en pinne. Jag blev biträdande vårdenhetschef tidigt för att jag var nyfiken och har ledaregenskaper. Så jag blev för­vånad när jag kände att det var dags att göra något annat, säger Berit Carlmalm.

Hon utbildade sig inom personal- och administration men landade inom landstingets IT-enhet och har sedan haft många olika roller i olika typer av verksamheter inom landstinget.

Du har ju inte fastnat. Så har du själv någon erfarenhet av att känna dig fastbränd någonstans?

– Jo, men det har jag ändå. Det är en fruktansvärd känsla att uppleva att man är fast. Många inom vården känner så i dag. Några kommer hit och berättar om alla förbättringar­ de önskar att de kunde göra på sina avdelningar, men som de inte får möjlighet till. Min förhoppning är att vården ska kunna omdefiniera roller för framtiden, säger Berit Carlmalm.

– Det gäller att hålla fast vår personal och attrahera ny personal. Vi förlorar folk till andra arbetsgivare och i framtiden har vi stora pensionsavgångar.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News