tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon värvas till Reformklubben

Publicerad: 27 april 2017, 12:32

Anne Carlsson

Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

För cirka ett år sedan blev Anne Carlsson avsatt som ordförande i Reumatikerförbundet. Nu börjar hon på kommunikationsbyrån Reformklubben inom affärsområdet Hälsa.

Ämnen i artikeln:

ReumatikerförbundetAnne Carlsson

– Jag kommer främst arbeta med strategisk rådgivning inom hälsoområdet. Det är det jag kan och brinner för. Specifikt vad det är får jag veta den 16 maj när jag formellt börjar där.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– För det första tror jag att jag kan bidra med mitt breda kontaktnät. Det kontaktnätet är både lokalt, nationellt och regionalt och inkluderar patientföreträdare, politiker och tjänstemän. Reformklubben vill vara med och förändra. Och det är ju det jag tycker är så kul, att komma med nya idéer och testa möjligheter. Sedan har jag egen erfarenhet av att ha en kronisk, reumatisk sjukdom, vilket inte är helt fel när man vill vara med att påverka och förändra.

Anne Carlsson började sin karriär som sjukvårdsbiträde och har därefter hunnit med bland annat att arbeta fackligt men även på en tidning. Nu senast kommer hon från en tjänst som senior advisor på Ullman PR.

– Jag har erfarenhet från att vara både politiskt aktiv inom sjukvården, att arbeta inom sjukvården och att vara patient. Det tror jag man kan dra nytta av i ett förändringsarbete och en strategisk rådgivande roll i det här sammanhanget.

Hur ser du i efterhand på Reumatikerförbundets beslut att för ett år sedan avsätta dig?

– Reumatikerförbundet är en demokratisk organisation. Det valet gjorde man och det har jag ingen uppfattning om. Jag är fortfarande medlem och har kvar lite små uppdrag på regionalnivå. Jag har inga hard feelings utan det är ett förbund med många medlemmar som verkligen behövs.

Relaterat material

Han efterträder Anne Carlsson

Anne Carlsson avsätts som ordförande i Reumatikerförbundet

Läkarförening kräver Anne Carlsson tillbaka

EMILIA LARSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev