Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hon vill berätta om farmaceuter

Publicerad: 12 mars 2012, 10:05

Ulrika Bergman vill locka fler att bli farmaceuter i sin roll som ny studenthandläggare på Sveriges farmacevtförbund.


Från och med den 1 april är Ulrika Bergman studenthandläggare på fackförbundet Sveriges farmacevtförbund. Hon läser sista terminen på receptarieprogrammet vid Uppsala universitet.

Tidigare har hon bland annat ansvarat för studiebevakning på Farmacevtiska studentkåren och hon var under hösten 2010 anställd av farmacevtiska fakulteten som studentambassadör.

– Då handlade det mycket om att åka runt till gymnasieskolor, framför allt i Mälardalen, och informera om farmaciutbildningarna och vad farmaceuter gör. Det var jätteroligt. Jag hoppas kunna fortsätta med liknande verksamhet i den nya rollen på förbundet, säger Ulrika Bergman i ett uttalande på Sveriges farmacevtförbunds hemsida.

Hon kommer också att arbeta med rekrytering av studenter till fackförbundet.

Även Pär Tellner, vice ordförande i Sveriges farmacevtförbunds styrelse, börjar på nytt jobb den 1 april. Han blir senior handläggare på the European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA, som organiserar de nationella läkemedelsindustriföreningarna i hela Europa.

– Min ambition är att kvarstå i förbundsstyrelsen fram till höstens fullmäktige, säger Pär Tellner till Svensk Farmaci.

Han arbetar även som etikansvarig på läkemedelsindustrin branschorganisation Lif, där hans arbetsuppgifter kommer att tas över av Rikard Pellas.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev