Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Hot och våld vanligast i Norrtälje

Publicerad: 12 februari 2019, 12:48

Foto: Linnea Rheborg/Bildbyrån

60 procent av de anställda vid Norrtälje sjukhus akut som svarat på den senaste medarbetarenkäten uppgav att de utsatts för våld eller hot.


Ämnen i artikeln:

Region StockholmAkutsjukvårdNorrtälje sjukhusSödertälje sjukhusDanderyds sjukhusAmbulanssjukvård

Närmare 3 500 av de anställda i Region Stockholm som svarat på 2018 års medarbetarenkät uppgav att de utsatts för hot eller våld. Vanligast var svaret på akutmottagningar och ambulansen.

Region Stockholm har cirka 45 000 anställda. Av dessa svarade nära 32 000 på förra årets medarbetarenkät. Bland de svarande uppgav  3 477 personer, eller elva procent, att de utsatts för hot eller våld.

Störst andel som svarat att de utsatts för hot eller våld har akuten vid Norrtälje sjukhus (TioHundra), där 60 procent svarat ja på frågan. Även på Södertälje sjukhus akutmottagning svarade över hälften, 56 procent, ja på frågan. På akutmottagningen vid Danderyd svarade 45 procent ja. På ambulansen var andelen 42 procent.

– Det är bekymrande att 3 500 medarbetare fortsatt uppger att de blivit utsatta för hot eller våld på sin arbetsplats. Region Stockholm ska göra allt som går för att öka tryggheten, men flera aktörer måste hjälpas åt för att vända den här utvecklingen som finns i samhället, säger Irene Svenonius (M), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev