Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hovrättsförhandlingen mot mutmisstänkta läkare inledd

Publicerad: 28 oktober 2008, 14:01

I dag, tisdag, inleds rättegången i Göta hovrätt mot de två läkare från Jönköping som åtalats för mutbrott efter en resa till Prag 2003.


Bakgrunden till rättegången är den resa som omkring 40 anställda vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping gjorde till Prag för fem år sedan. Tre läkare misstänks ha kontaktat representanter från olika läkemedels- och implantatföretag och fått dem att sponsra resan med sammanlagt 64 000 kronor.

Riksåklagaren Nils-Erik Schultz från Åklagarmyndighetens riksenhet åtalade tre läkare och fyra företagsrepresentanter för mutbrott respektive bestickning. För drygt ett år sedan friades samtliga av Jönköpings tingsrätt. Enligt domstolen var kriterierna för mut- och bestickningsbrott inte uppfyllda.

Nils-Erik Schultz har överklagat de friande domarna mot två av läkarna och alla fyra företagsrepresentanterna. Rättegången i Göta hovrätt inleds i dag och avslutas i morgon, onsdag. Under de två förhandlingsdagarna kommer flera nya vittnen att höras, enligt nyhetsbrevet Pharma Online.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev