Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hudvårdsserier är heta i höst

Publicerad: 15 september 2010, 13:18

Hudvårdsserier är heta i höst

Foto: Foto: Photos.com

Flera apotekskedjor presenterar nu nya hudvårdsprodukter.


Förutom APL och Apotek Hjärtat har även Apoteket AB planer på att lansera nya egna produkter inom hudvård i höst.

– Apoliva kommer att fortsätta presentera nya produkter, säger Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall till Dagens Apotek.

Apotek Hjärtats egen serie ska användas av vuxna, men är anpassad för små barn. Det betyder enligt kedjan att produkterna inte innehåller några allergena parfymer eller parabener som konserveringsmedel.

– Vi har valt att ställa samma krav på våra egna produkter som de stränga krav vi ställer på produkter till barn under tre år, säger Bodil Eriksson, vice vd på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

I hudvårdsserien ingår bland annat handkräm, schampo och kroppslotion. Längre fram ska Apotek Hjärtat även presentera produkter för barn och intimprodukter för kvinnor.

APL lanserar tre oljor som ska användas för hudvård: mandelolja, olivolja och jordnötsolja. Det är de första produkterna som företaget tagit fram i egen design och under eget varumärke.

– Oljorna är en del i vårt utbud av apoteksprodukter som APL tagit fram för att möta det ökade behovet av produkter som är helt fria från olika tillsatser, säger Michael Brobjer, chef för marknad och affärsutveckling på APL, i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Framtiden stavas hudvård

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev