Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hyrläkare får den fasta personalen att må bättre

Publicerad: 9 oktober 2007, 13:25

Ju fler hyrläkare, desto mindre stress upplever den övriga personalen.
– Det är ju inte riktigt vad man hade väntat sig, säger allmän­läkaren Hans Thulesius.


På Vårdcentralen Sländan i småländska Ljungby är man vana vid hyrläkare. Jessica Kaminska är en av dem. Hon stortrivs och känner att hon gör en insats.

– Jag tar mellan 12 och 16 patienter varje dag så är det klart att jag avlastar den fast anställda personalen. Eftersom jag har jobbat här tidigare som fast­anställd vet jag av egen er­faren­het att det var klart stressigare de dagar då det inte fanns hyrläkare. Det blir ju inte färre patienter bara för att det är färre läkare, så att säga, säger hon.

Kjell Pettersson, verksamhetschef för primärvårdsområde Ljungby där vårdcentralen Sländan ingår, håller med.

– Den övriga personalen trivs bättre när det blir lugnare, så är det bara. Vi skulle inte klara oss utan hyrläkare, säger han.

Vetenskapliga belägg
Och att hyrläkare har en positiv effekt på arbetsklimatet för den övriga personalen finns det numera vetenskapliga belägg för.

Tillsammans med två kollegor från personalkontoret lät Hans Thulesius, allmänläkare vid FoU-centrum Kronoberg, all fastanställd personal vid samtliga 22 landstingsdrivna vårdcentraler i Landstinget Krono­berg besvara en enkät om hur personalen trivdes på respektive vårdcentral.
Målet var att undersöka om det finns ett samband mellan bemanningen på en vårdcentral och hur väl personalen trivs.

Enkäten bestod av ett 30-tal påståenden om olika former av uppfattad stress, relationer till närmaste chef, delaktighet och trivsel i arbetet.

– Men vi frågade inget om bemanningssituationen, den kontrollerade vi genom objektiva uppgifter från  personalkontoret, säger Hans Thulesius.

Föga förvånande fanns ett starkt samband mellan delaktighet och trivsel och en låg andel obemannade tjänster och till låg stressnivå.

Men en låg stressnivå korrelerade även till en hög andel hyrläkare.

– Det var lite oväntat, eftersom man gärna associerar hyrläkare med stress och underbemanning, säger Hans Thulesius.

– Men tydligen hjälper hyr­läkarna till att hålla stressen nere. Det finns ju en kritik mot hyrläkare, att de är dyra och så vidare, men tydligen mår den övriga personalen bättre vid vårdcentraler där man satsar och tar in hyrläkare när det behövs, i stället för att låta tjänsten stå tom.

”Det skulle bli för mycket”
Enligt Kjell Pettersson skulle den befintliga personalen aldrig orka med sina arbetsuppgifter om hyrläkarna inte fanns.

– Det skulle bli för mycket helt enkelt. Självklart är det en kostnadsfråga också, men vi hade aldrig klarat av vår verksamhet utan dem. Problemet är när man byter hyrläkare ofta, det skapar merarbete eftersom det tar en viss tid innan läkaren kommer in i arbetet. Det är heller inte bra för kontinuiteten.

Hyrläkaren Jessica Kaminska tror dessutom att vårdcentraler som inte satsar på att ta in extrapersonal när de ordinarie stolarna gapar tomma riskerar att hamna i en ond cirkel.

– Ja, eftersom man inte vill arbeta som fastanställd på en vårdcentral med ett stressigt och dåligt arbetsklimat. Man söker sig inte dit helt enkelt, vilket gör att dessa vårdcentraler får ännu svårare att rekrytera fast personal, säger hon.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev