Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hyrpersonals lön kan bli källa till konflikter

Publicerad: 13 februari 2008, 09:26

Fast anställd personal uppskattar möjligheten att hyra in sjuksköterskor. Deras högre löner accepteras också – så länge de inhyrda inte blir en belastning.


Det visar en norsk studie av vårdforskaren och sociologen Eli Kvam-­­me, lektor vid Diakonhjemmet Högskole i Oslo, som publicerats i norska Sykepleien Forskning.

Som utgångspunkt för sin studie tog hon de diskussioner kring bemanningsföretag i sjukvården som varit intensiva det senaste decenniet. Debatten har kretsat kring frågan om högavlönad hyrpersonal kan vara en källa till konflikter vårdanställda emellan och även innebära en belastning för den fast anställda personalen.

Resultaten i Eli Kvammes studie visar att fast anställd personal inte missunnar sina tillfälliga kollegor deras högre lön, så länge de är kompetenta och gör sitt jobb. Möjligheten till extra personal medför också fördelar vid underbemanning.

– Den fasta personalen känner att de lättare kan avböja övertid när det finns möjlighet för arbetsgivaren att hyra in ersättare, förklarar Eli Kvamme.

Men studien visar också att personalen föredrar egna kollegor på frivillig övertid om det är möjligt.

– En slutsats är att även de kompetenta inhopparna skapar lite merarbete på grund av lokala rutiner och administrativa uppgifter.

Först när den inhyrda personalen upplevdes som en alltför stor belastning blev lönen en faktor.

– Löneskillnader togs upp när några inte gjorde det de skulle och hade bristande kunskaper, säger Eli Kvamme.

I studien ingick även en avdelning som tillämpade en aktiv policy om återkommande hyrpersonal. Detta var till stor fördel för den fasta personalen som upplevde att den slapp oroa sig för sina tillfälliga kollegors kompetens.

De fast anställda sjuksköterskorna som intervjuades kunde inte själva tänka sig att arbeta på bemanningsföretag. De upplevde samhörigheten på arbetsplatsen som nödvändig för att klara ett så pass slitsamt yrke. Många angav att goda relationer till kollegorna och god arbetsmiljö var viktigare för dem än högre lön.

Eli Kvammes nästa delstudie kring arbetsmiljön i vården undersöker hur ledare vid norska och belgiska sjukhus använder sig av bemanningsföretag.

– Nu är vi intresserade av långtidseffekterna. Man ser tyvärr att personalfrågan i dag ofta behandlas med lösryckta ad hoc-lösningar, men allt fler använder sig aktivt av hyrpersonal som ett nytt verktyg. ­

Eli Kvamme anser att bemanningsföretagen har kommit för att stanna inom sjukvården. Fenomenet är ett steg på vägen mot framtidens arbetsmarknad, hävdar hon.

– Man talar till exempel om mer flexibla arbetstider för den fasta personalen, vilket ger mer valmöjligheter.

De flesta sjukhus i Norge är fortfarande skeptiska till hyrpersonal, men några ser fördelar, enligt Eli Kvamme. Nya koncept med personalpooler, återkommande inhoppare och fasta avtal med bara ett bemanningsföretag är några exempel på hur bemanningsföretag får allt starkare fotfäste.

Carolina Hawranek

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev