torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Hyrsjuksköterskor erbjuds högre lön i Dalarna

Publicerad: 22 april 2013, 07:39

Sjuksköterskor som anställs via bemanningsföretag i Dalarna kan få betydligt högre lön än deras kolleger som anställs av landstinget.


Sjuksköterskor som Dalarnas Tidning har pratat med uppger att de har erbjudits 30 000 till 45 000 kronor i månadslön av bemanningsföretag. Nyexaminerade sjuksköterskor som anställs direkt av landstinget har i dag en ingångslön som ligger på 22 500 kronor i månaden.

– Jag har svårt att kommentera skillnaden, men de privata erbjuder högre löner. Sen vet jag inte vilka arbetsförhållanden som gäller, men lönen är ju alltid en del när man ska locka personal, säger Lars-Olof Björkqvist, personaldirektör i Landstinget Dalarna, till Dalarnas Tidning.

Landstinget har enligt tidningen skrivit avtal med 14 bemanningsföretag inför sommaren. Att hyra sjukvårdspersonal från företagen kostar mellan 300 och 578 kronor per timme.

Enligt Lars-Olof Björkqvist har landstinget en prioriteringsordning och uttömmer alla alternativ innan bemanningspersonal tas in. Landstinget Dalarna arbetar också för att kunna höja grundlönerna, uppger han.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev