Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica rekryterar till apotek i butik

Publicerad: 26 januari 2010, 10:25

Ica hoppas kunna presentera en ledningsgrupp för sin planerade apoteksverksamhet inom en månad. Några Ica Maxi-butiker väntas bli först med fullskaliga apotek inom kedjan i vår.


Icas planer på att starta ett antal fullskaliga apotek i anslutning till sina butiker under våren kvarstår. Enligt Anders Svensson, vd för Ica Sverige, blir ett antal Ica Maxi-butiker först på plan.

När öppnar ni, mer exakt?

– Det blir under någon av vårmånaderna. Vi kan inte vara mer precisa än så, säger Mats Munther, affärsutvecklingschef på Ica.

Hur går förberedelserna?

– Vi är inne i en rekryteringsfas, både lokalt och till centrala funktioner, där vi nu börjar landa. Att få IT-systemen på plats är en annan stor fråga just nu.

Vi kunde nyligen berätta om rekryteringen av Aco Huds vd Håkan Magnusson som blir affärschef, och tre andra rekryteringar. När börjar Håkan Magnusson?

– Kring månadsskiftet mars/april.

Kan ni säga något om ytterligare rekryteringar?

– Fler nyckelrekryteringar än de vi har berättat om är gjorda, men vi kan inte ge fler namn i nuläget. Vi kommer att informera mer när ledningsgruppen är i mål. Förhoppningsvis blir det inom någon månad, säger Mats Munther.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev