Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ica ska börja sälja nikotinläkemedel

Publicerad: 21 februari 2008, 14:02

Från den 1 mars kan samtliga Icas 1 400 butiker börja sälja nikotinläkemedel. Men hur många handlare som kommer att göra det är inte klart.


Det var den 19 december som riksdagen beslutade att försäljningen av nikotinläkemedel ska bli tillåten i handeln från och med den 1 mars.

ICA AB har meddelat Läkemedelsverket att livsmedelskedjan tänker använda sitt tillstånd till partihandel med receptfria läkemedel och naturläkemedel för att starta försäljning av nikotinläkemedel.

– Det innebär att alla våra handlare kan anmäla till sina respektive kommuner att de kommer att börja sälja nikotinläkemedel. Men om de verkligen gör det är upp till varje enskild handlare, säger Ellinor Bjennbacke.

Anledningen till att försäljningen måste anmälas till en kommun är att det är kommunerna som har ska sköta tillsynen och se till att nikotinläkemedlen säljs på det sätt som Läkemedelsverket har bestämt.

Enligt det elektroniska nyhetsbrevet Pharma online har Läkemedelsverket också fått in ansökningar från en Willysbutik och en City Grossbutik.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev