Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ilska bland personalen fick sjukhusdirektör att backa

Publicerad: 18 januari 2010, 10:29

Ilska bland personalen fick sjukhusdirektör att backa

Foto: Akademiska sjukhuset.

Chefen för Akademiska sjukhuset i Uppsala har ställt in två stora förändringar av organisationen efter massiv kritik från personalen.


Förra året fattade sjukhusdirektören Marie Beckman Suurküla ett inriktningsbeslut om att anestesikliniken och neurokirurgiska kliniken skulle upphöra som egna enheter i samband med en omorganisation. Som Dagens Medicin berättat tidigare väckte planerna mycket upprörda känslor. Enligt de berörda läkarna äventyrade ledningen hela sjukhusets framtid.

Nu har Marie Beckman Suurküla ställt in den stora omorganisationen. Ett annat inriktningsbeslut om att samla sjukgymnaster, psykologer, kuratorer, logopeder och arbetsterapeuter i en enhet har också dragits tillbaka.

Även i det fallet är orsaken häftig kritik från personalen, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

– Jag anser inte alls att förslagen var dåligt förankrade. Jag ser det snarare som att vi har en sund kultur på sjukhuset där var och en faktiskt vågar säga till, säger Marie Beckman Suurküla till lokalradion.

Samtidigt finns fler exempel på att sjukhusledningens agerande väcker ilska bland de anställda. Bland andra var det många som reagerade när biträdande sjukhusdirektören Björn Ragnarsson slapp bestraffning efter att ha hånat en kollega i ett e-postmeddelande.

– Det finns en irritation över att sjukhusledningen är så långt från verkligheten på golvet och att förändringarna inte förankrats. Väldigt många upplever att ledningen glidit upp mer och mer i skyn, säg Niclas Abrahamsson, ordförande för Sveriges yngre läkares förening i Uppsala, till Upsala Nya Tidning.

Relaterat material

Vårdanställda upprörda när hånfull chef slipper straff

Läkare på Akademiska totalsågar ny organisation

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev