Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Industri och säkerhet blir teman på medicinteknikdagarna

Publicerad: 17 mars 2006, 12:51

Nya spännande tekniker, patientsäkerhet och medicinteknikindustrin är några programpunkter som kommer att hamna i fokus under medicinteknikdagarna i höst. Arbetet med programmet pågår nu för fullt, enligt Per Ask, ordförande i Svensk förening för medicinsk teknik och fysik.


- Den exakta utformningen av medicinteknikdagarna är inte klar än, men vissa ämnen är färdiga, förklarar Per Ask, professor i medicinsk teknik vid Linköpings universitet, forskningschef för medicinsk teknik vid Örebro läns landsting och ordförande i Svensk förening för medicinsk teknik och fysik, MTF.

Föreningen står för arrangemanget tillsammans med Vinnova, SSF och Vetenskapsrådet.

- Vi kommer att ta upp nya spännade tekniker inom medicinen. En viktig fråga som vi kommer att belysa är patientsäkerhet som har stor internationell aktualitet. Dessutom fyller föreningen 50 år och det firar vi med ett program, säger han.

Medicinteknikdagarna hålls i år i Uppsala, i universitetets aula, och äger rum den 3 till 4 oktober. Tanken är att både sjukvårdsanställda, forskare och industriföreträdare ska kunna träffas, lyssna på föredrag och utbyta erfarenheter.

I år kommer den medicintekniska industrin att hamna mer i fokus än tidigare, enligt Per Ask.

- Det är tredje året vi gör detta i MTF:s regi. Vi har haft väldigt god medverkan från verksamheterna i vården och från forskarsamhället. Nu vill vi satsa på att få fler medverkande från industrin, säger han.

- Det här är ju den stora mötesplatsen för medicinsk teknik, och vi vill få med det sista "benet", alltså den medicintekniska industrin.

Omkring 300 personer brukar delta vid medicinteknikdagarna. Sista dagen för att anmäla posters och fria föredrag är den 15 maj och anmälan görs via MTF:s hemsida, www.mtf.nu.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev