Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inga fler nyanställningar

Publicerad: 6 december 2010, 16:05

Anställningsstopp i hälso- och sjukvården har införts i Landstinget Blekinge. Landstinget vill få ekonomin i balans.


Från och med tisdag den 7 december är det anställningsstopp som råder inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Landstinget Blekinge.

På kort tid ska personalen minskas med upp till cirka 300 personer. Målet är att personalstyrkan ska minska med naturlig avgång samt genom att visstidsanställda inte får fortsätta sina anställningar. Utöver det har hälso- och sjukvårdsförvaltningen även beslutat om att det inte får anställas några nya.

Det var i dag, måndag, som landstingsstyrelsen beslutade om de hårda åtgärderna.

Sparandet sägs vara ett sätt att få ekonomin i balans. Men i ett pressmeddelande är landstingsledningen osäker på exakt hur dålig ekonomin är, eller om den ens är så dålig.

Å ena sidan, skriver landstinget, har den senaste prognosen från hälso- och sjukvårdsförvaltningen försämrats något och pekar i dagsläget på ett underskott på cirka 155 miljoner kronor.

Å den andra sidan – med hjälp av förbättrade skatteintäkter, positiv aktieutveckling, fonder och obligationer och statligt konjukturstöd – pekar prognosen på att det kan bli ett positivt resultat vid årets slut. En av osäkerheterna, fortsätter landstinget, är huruvida det kommer att få ta del av kömiljarden fullt ut eller inte.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev