Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inga regioner kvar i stabsläge

Publicerad: 28 oktober 2019, 14:15

Foto: Pia Nordlander

Under måndagen gick både Region Västmanland och Region Örebro län ur det stabsläge som bristen på sjukvårdsmateriel orsakat.


Ämnen i artikeln:

Region VästmanlandRegion Örebro LänLeveranskrisen

Det innebär att ingen av de fem regioner som drabbats av leveransproblemen hos Apotekstjänst längre befinner sig i stabsläge. Däremot beskrivs läget fortfarande som allvarligt.

– Många frågor kvarstår att lösa. Förutom att omfördela material dag för dag arbetar vi också parallellt med att säkra leveranser ur ett mer långsiktigt perspektiv. Vi bygger också upp ett eget förråd med vanligt förekommande varor, säger Lena Adolfsson, sjukvårdsledare och tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Regionen har inrättat en särskild organisation för att hantera situationen och har fortfarande stora beställningar från andra leverantörer.

Även Region Västmanland inrättar en särskild organisation.

– Vi avbryter samtidigt systemet med akuta beställningar och återgår till normala rutiner när det gäller beställningar. Och i stället för att fortsätta arbeta i stab bildar vi en samordningsgrupp i linjeorganisationen med uppgift att koordinera de fortsatta varuleveranserna, säger Åke Tenerz, beslutsfattare i staben i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Leveranskrisen – detta har hänt

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev