tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inga sjukhuschefer i Skåne

Publicerad: 4 april 2013, 12:53

Sjukhuscheferna i Skåne avskaffas. Istället ska tre förvaltningschefer basa för den skånska sjukvården.


Den nya organisationen innebär att antalet förvaltningar minskar från dagens tretton till tre, var och en med ansvar för all primärvård och alla sjukhus uppdelat i tre regionala områden.

Förutom området med Skånes universitetssjukhus och all primärvård i Malmö och Lund  kommer förvaltningarna att bestå av Skånevård Sundet och Skånevård Öst.

Lasarettet Trelleborg, Lasarettet i Landskrona, Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus kommer att ingå i Skånevård Sundet.

Lasarettet i Ystad, Hässleholms sjukhusorganisation och Centralsjukhuset Kristianstad kommer att tillhöra Skånevård Öst.

Primärvården Skåne delas upp i tre delar och integreras i respektive förvaltning.

– Med den nya organisationen hoppas vi få bättre förutsättningar för att kunna möta de utmaningar som hälso- och sjukvården står inför. Likaså att tillgänglighet och kvalitet blir ännu bättre, säger regiondirektör Jonas Rastad, i ett pressmeddelande.

Organisationen kommer att börja gälla redan den 1 maj.

Vilka som blir förvaltningschefer för Skånevård Sundet och Skånevård öst blir klart nästa vecka. Chefen för Skånes universitetssjukhus, Jan Eriksson, blir kvar, men får ansvar även för primärvården i Malmö och Lund.

Socialdemokraterna är kritiska till beslutet om omorganisationen, som tagits av regiondirektören.

– Vi överväger att överklaga detta till förvaltningsrätten, säger Rikard Larsson, (S) andre vice ordförande i regionstyrelsen.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev