Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inga svar från Reumatikerförbundet

Publicerad: 15 februari 2013, 14:30

Reumatikerförbundet kommer att anlita en revisionsbyrå som ska granska förbundets ekonomi. Innan dess kan de inte ge en bild av hur det ligger till.


Dagens Nyheter har de senaste dagarna rapporterat om att Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson bott gratis i förbundets lägenhet i Stockholm och att varken skatt eller avgifter betalats in för hennes boende. Tidningen hävdar dessutom att flera miljoner kronor som egentligen skulle gå till forskning i stället gått till att täcka upp för förbundets dåliga ekonomi.

Men generalsekreteraren Magdalena Olsson kunde varken bekräfta eller förneka något på en presskonferens som förbundet höll på eftermiddagen. Hon hänvisade i stället till en granskning som ska vara klar om två veckor.

– Jag kan i dag inte ge er ordentliga och tydliga svar på hur det ser ut. Därför har vi kontaktat ett antal revisionsbyråer. De ska titta över de ekonomiska rutinerna, säkerställa att förbundet följer de riktlinjer som finns för en sådan organisation. De ska även titta på hur förbundet sköter löner, förmåner och skattefrågor, sade Magdalena Olsson.

Magdalena Olsson sade även att hon inte känner igen sig i den bilden av förbundet som uttryckts i media. Hon vet inte hur mycket pengar det rör sig om, men hon har en känsla av att det inte är så mycket pengar.

Presskonferensen hölls utan att ordförande Anne Carlsson var där, och när Magdalena Olsson fick frågan varför det var så svarade hon:

– Det är jag som är generalsekreterare och det här ligger under mitt ansvar.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News