Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Inga varsel kommer att prövas av den centrala nämnden

Publicerad: 23 April 2008, 14:06

Också i Stockholm har nu Vårdförbundet och landstinget kommit överens om vilka varsel som ska träda i kraft. Det innebär att inga ärenden lämnas till den centrala nämnden för prövning.


Nämnden skulle ha sammanträtt klockan 16 i dag, men nu står det alltså klart att man inte behöver ta ställning till några av de varsel som arbetsgivarna tidigare hävdat var samhällsfarliga.

Enligt ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting har parterna i Stockholm kommit överens om en minimibemanning som ger en acceptabel nivå av medicinsk säkerhet under konflikten.

 - Vi bedömer det som att de bemanningsnivåer som vi nu har enats om är tillräckliga för att vi under en tid ska kunna hålla verksamheten i gång, så att inte patienter utsätts för fara, säger chefläkare Peter Rönnerfalk.

 Enligt uppgifter till TT innebär överenskommelsen att merparten av de varslade som hittills inte kunnat strejka nu går ut i strejk på fredag klockan 12.

 - Jag vet inga detaljer ännu, men inga hela arbetsplatser kommer att undantas, och de allra flesta går ut i strejk, säger Anette Johansson, vice avdelningsordförande i Vårdförbundet Stockholm.

Relaterat material

Förhandlingar in i det sista i Stockholms läns landsting

350 till går ut i strejk i Skåne

Flera kompromisser i vårdkonflikten klara

Allt om Vårdförbundets strejk här på dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev