Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingen gripen efter skottlossning på sjukhus

Publicerad: 11 mars 2015, 09:02

Någon avlossade ett skott i en restaurang på Danderyds sjukhus i går kväll. Polisen misstänker mordförsök, men ingen skadades och ingen har gripits, enligt Ingela Clason, stationsbefäl på Roslagspolisen. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingDanderyds sjukhus

Någon avlossade ett skott i en restaurang på Danderyds sjukhus i går kväll. Polisen misstänker mordförsök, men ingen skadades och ingen har gripits, enligt Ingela Clason, stationsbefäl på Roslagspolisen.

Hon berättar att det heller inte finns någon målsägare. Att brottet ändå rubriceras som mordförsök beror på att skjutningen skedde i en lokal där flera personer befann sig, och polisen utgår från att det fanns brottsligt uppsåt.

Tekniker som undersökt den avspärrade restaurangen har hittat en kula från ett handeldvapen, uppger Ingela Clason. Poliser har förhört vittnen som uppges ha blivit "uppskrämda" när skottet brändes av.

– Det hör väl inte till vanligheterna att någon börjar skjuta inne i sjukhuset, konstaterar stationsbefälet.

Polisen ska analysera bilder från övervakningskameror i området. Men det är inte känt om någon misstänkt kan ha fastnat på film.

Christer Sandström, informationsansvarig på polisområde Roslagen, uppger för Dagens Medicin att vittnen har sett tre män som lämnat platsen och sprungit mot en parkerad bil. Även den person som har blivit beskjuten ska ha lämnat platsen, varför polisen inte vet om han har blivit skadad eller vem han är.

Enligt de uppgifter som finns i nuläget vet polisen att det rör sig om en man och att han blev beskjuten vid halv sex-tiden på tisdagskvällen i samband med att han satt och åt i sjukhusets bistro. Om mannen var patient, anställd eller besökare på sjukhuset är okänt.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev