torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingen koll på Cosmic

Publicerad: 4 april 2011, 12:27

Ingen koll på Cosmic Foto: Foto: Photos.com.

Ingen vet vad det kostar och ingen vet vilka rationaliseringsvinster som görs, det menar revisorer som granskat införandet av Cosmic i Jönköping.

Ämnen i artikeln:

Cosmic

Landstinget i Jönköpings län började införa journalsystemet Cosmic under 2007 och nu använder närmare 70 procent av verksamheterna systemet.

Men införandet har varit kantat av problem. I en rapport från 2009 pekade revisorerna på flera alvarliga fel och i en ny uppföljande rapport konstateras att det fortfarande finns många brister, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Den här gången granskar också revisorerna landstingets kontroll över systemets införande. Och det är inte en ljus bild revisorerna ger. Landstinget har ingen totalbild av kostnaden, och heller ingen bild av vilka rationaliseringseffekter införandet gett.

– Det är inte vanligt att man inför något som man inte har en aning om vad det kostar eller vad det kommer att kosta. Det är en brist, säger Doris Johansson (S), ordförande i landstingsrevisionen, till radion.

Dessutom ska revisorerna komma med ytterligare en uppföljande rapport under året eftersom det kommit fortsatta uppgifter om problem för användarna.

Relaterat material

Socialstyrelsen granskar elektroniskt journalsystem

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev