Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ingen sökte sommarvikariat

Publicerad: 9 Juni 2008, 09:31

Inte en enda sjuksköterska var intresserad av att vikariera på beroendecentrum vid Centrallasarettet i Västerås.


Avdelningen har sökt vikarier både genom att annonsera och genom att vända sig direkt till sjuksköterskeutbildningen vid Mälardalens högskola. Men hittills har resultatet varit mer än magert – noll ansökningar.

– Jag har jobbat här på beroendemottagningen i några år och det här är första gången jag varit med om att vi inte fått tag på en endaste sjuksköterska, säger Monica Schneider-Sjölander, specialistsjuksköterska på avdelningen, till Sveriges Radio Västmanland.

För att sommarens schema ska gå ihop tvingas nu sjuksköterskorna på beroendecentrum att arbeta ensamma i stället för, som vanligt, två och två.

– Det är där skörheten ligger. Man känner en oro, om man skulle bli sjuk, hur går det då, säger Marie Schneider-Sjölander.

Eftersom arbetet för sjuksköterskorna på beroendecentrum även går ut på läkemedelsdistribution går det inte heller att lösa den uppkomna situationen genom att delegera uppgifter till skötare på avdelningen, uppger SR Västmanland. Skötarna har nämligen inte tillstånd att dela ut mediciner till patienterna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev