Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inget beslut om Kullbergska

Publicerad: 6 september 2007, 12:53

Det blir inget beslut i dag om framtiden för intensiven på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. I sista stund lyftes ärendet från hälso- och sjukvårdnämndens dagordning.


Politikerna i Landstinget Sörmlands hälso- och sjukvårdsnämnd skulle vid dagens sammanträde ta ställning till det förslag som bland annat kan komma att innebära att intensivvårdsverksamheten vid Kullbergska sjukhuset försvinner.

Men efter en massiv proteststorm från Katrineholmsbor, lokalpolitiker och fackförbund beslutades att frågan skulle lyftas från mötets dagordning. Landstingspolitikerna har bland annat fått ta emot en protestlista med över 17 000 namnunderskrifter mot planerna på reducering av sjukhusets kapacitet, skriver Södermanlands Nyheter.

Landstinget Sörmland styrs av en borgerlig majoritet, men även borgerliga kommunpolitiker deltog vid dagens uppvaktning då protestlistorna överlämnades.

– Jag blir oerhört besviken på mina borgerliga kamrater i landstinget om de skulle gå på nedläggningslinjen, säger Ewa Callhammar, folkpartistiskt oppositionsråd i Katrineholms kommun, till tidningen.

Relaterat material

Facken slåss för Kullbergska

Kullbergska förlorar intensivvård

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News