Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inleder samarbete med cancerklinik

Publicerad: 15 november 2012, 09:29

Ett permanent avtal mellan Akademiska sjukhuset och privata Uppsala cancer clinic dröjer. Men landstinget säger ja till samarbete om två utländska patienter.


Uppsala cancer clinic (UCC) har specialiserat sig på behandling av bukhinnecancer. Kliniken anses ha den bästa kompetensen i landet för behandling av denna cancerform och 19 av 21 landsting har valt att samarbeta med kliniken. Men Uppsala läns landsting har hittills sagt nej till samarbete.

Nu ser detta ut att ändras. I dag ska hälso- och sjukvårdsstyrelsen i landstinget fatta beslut om att utreda ett samarbete mellan Akademiska sjukhuset och UCC. Men Uppsala nya tidning (UNT) rapporterar att ett samarbete redan har inletts om två utländska patienter som UCC inte har kapacitet att klara av all vård för.

Akademiska sjukhusets biträdande sjukhusdirektör säger till UNT att samarbetet om de två utländska patienterna är ett enstaka ärende som inte betyder att något permanent samarbete har inletts.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsens ordförande Anna-Karin Klomp (KD) säger till tidningen att hon hoppas att landstinget ska kunna teckna ett permanent samarbetsavtal med den privata kliniken innan jul.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev