Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Insnöade sjuksköterskor avskedas av privatsjukhus

Publicerad: 1 mars 2010, 11:47

Insnöade sjuksköterskor avskedas av privatsjukhus

Foto: Foto: Photos.com

Elva sjuksköterskor och fem andra anställda på ett stort sjukhus i Washington DC, USA, har avskedats för att de inte tog sig till jobbet på grund av snöoväder.


Det var under en vecka i början av februari som de svåra snöovädren drog in över regionen kring Washington DC. När det var som värst uteblev flera hundra av de mer än 3 000 anställda på privatsjukhuset Washington Hospital Center från sina arbeten.

Nu avskedas elva sjuksköterskor och fem andra sjukhusanställda för att de inte tog sig till jobbet. Flera andra anställda riskerar också att förlora sina jobb.

Tråkigt nog har vi upplevt vissa problem med medarbetare som inte visade samma engagemang som de flesta av sina kollegor mot samhället, våra patienter och kollegorna. Det är de som avvek från sina scheman och försökte, och fortfarande försöker, vända uppmärksamheten mot sig själva snarare än de tusentals anställda på Washington Hospital Center som fullföljde sina åtaganden mot patienterna och kollegorna och tog sig till arbetet , skriver sjukhuschefen Harry J Rider i ett brev till personalen som citeras av Washington Post.

Flera av de avskedade sjuksköterskorna är förtvivlade och hävdar att de omöjligt kunde ta sig till arbetet. Några av dem har varit anställda på sjukhuset i mer än 30 år.

Sjuksköterskornas fackförbund har lämnat in en formell protest mot sjukhusets sätt att hantera frågan, skriver Washington Post.

Relaterat material

”Personalen är väldigt lojal”

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev