Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Inställda operationer påverkar vårdkön

Publicerad: 15 oktober 2019, 14:31

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

Akademiska sjukhuset arbetar just nu med att ta fram ett prioriteringssystem. Det är i nuläget oklart hur vårdköerna kommer att påverkas av de senaste dagarnas inställda operationer.


Ämnen i artikeln:

LeveranskrisenAkademiska sjukhuset

– Vi har satt en produktionsavdelning på att ta reda exakt på vad som händer just nu, och vilka patienter som drabbas. De håller på och inventerar effekterna av det här, säger Mikael Köhler, chefläkare vid Akademiska sjukhuset.

Sjukhusets stabsledning har under tisdagen suttit i möte. I väntan på att leveranserna ska komma igång igen på onsdag är de planerade operationerna fortsatt uppskjutna till på torsdag morgon. Dock har sjukhuset valt att ändå utföra vissa operationer.
– Vi ger väldigt mycket dispenser. Det är ganska många planerade operationer som är väldigt nödvändiga av alla möjliga medicinska skäl, säger Mikael Köhler.

Hur vårdköerna kommer att påverkas av de senaste dagarnas inställda operationer är fortfarande oklart. Vissa inställda operationer, kan enligt Mikael Köhler, gå före andra i kön.

– Några av de operationer vi har skjutit upp kanske vi måste genomföra för att det inte går att skjuta på dem längre. Och då hamnar de i en högre prioriteringsordning, säger han.

Men exakt hur sjukhuset kommer att hantera situationen kan Mikael Köhler inte svara på i nuläget.

– Inte mer än att vi har en produktionsavdelning som just nu samlar på sig all information. Och som ska se över hur vi ska hantera den här gruppen patienter och vad som händer med köerna, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev