Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Internet lockar i ny utbildning

Publicerad: 12 september 2007, 13:23

Föreläsningar och seminarier på nätet är framgångsreceptet för en ny utbildning till specialistsjuksköterska i vård av äldre som koordineras från Sophiahemmet i Stockholm.


I höst börjar de första studenterna på programmet som ges i samverkan mellan fem högskolor. Jämfört med andra utbildningar har intresset hittills varit mycket stort. Hela 300 sjuksköterskor sökte de 75 utlysta platserna.

Utbildningen är unik eftersom alla föreläsningar, seminarier och tentamina helt ges i en virtuell miljö på nätet.

– På så sätt blir utbildningen mycket flexiblare. Man kan i stor utsträckning välja tid och plats när man vill studera, vilket underlättar när man yrkesarbetar. Vi har märkt att det har underlättat för arbetsgivare att låta anställda gå utbildningen, säger Ewa Englund vid Sophiahemmet högskola, som är projektkoordinator för utbildningen.

Bakom utbildningen står förutom Sophiahemmet högskola också Högskolan i Gävle, Umeå universitet, Luleå tekniska högskola och Mittuniversitetet i Sundsvall. Flera av dessa högskolor har tidigare fått lägga ner sina specialistutbildningar i vård av äldre på grund av brist på sökande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News