Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Intresserade läkare ska stimuleras till forskning

Publicerad: 31 oktober 2007, 09:28

Från student till docent och universitetsöverläkare – nu satsar Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet i Linköping på en tydlig karriärstege för forskningsintresserade läkare.


Avsikten med satsningen är dels att stimulera den kliniska forskningen, dels att göra det ­lättare att behålla och rekrytera medarbetare till landstinget, berättar Gösta Berlin, chefläkare med ansvar för FoU-frågor inom Landstinget i Östergötland.

– Det finns svårigheter med att rekrytera unga medarbetare till forskningen och det har vi märkt påtagligt lokalt också, inte minst bland läkarna.

Både att de unga läkarna prioriterar sin tid på ett annat sätt och villkoren för läkare som forskar spelar in, menar han.

– Mervärdet av att ha forskningsmeriter har tyvärr ut­armats, både när det gäller lön och när man söker en tjänst. En del menar att det snarast för­dröjer löne­utveck­lingen, till exempel genom att det tar längre tid att bli färdig specialist.

Men med projektet Från student till docent vill alltså Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet vid Linköpings universitet underlätta för forskningsintresserade läkare.

– Den stora vinsten är att vi kan visa för individen att det finns en genomtänkt plan. När man presenterar hela karriärstegen kan studenter känna sig trygga med att gå in i forskningen och slipper fundera på hur man ska klara av att forska på helger och jourkomp, säger Mats Hammar, dekanus vid Hälsouniversitetet.

En helt ny befattning

Från och med i vår ska studenter på läkarprogrammet i Linköping kunna läsa en forskarförberedande kurs på deltid. Efter termin sex ska studenterna också kunna söka sommarstipendier för fortsatta forskningsförberedande studier i anslutning till en forskargrupp eller inom sjukvården under upp till två månader per sommar.

Fler AT-block med forskningsinriktning och fler forskar­månader inom dessa ingår också i satsningen, liksom doktorandstöd som ska kompensera handledaren för att en läkare som behåller sin AT- eller ST-läkarlön kostar mer än en normal doktorand­lön.

För dem som kommit längre i karriären inför landstinget bland annat en helt ny typ av befattning som man kallar universitetsöverläkare. Befattningen ska innehålla minst 30 procents forskningstid under tre år med möjlighet till tre års förlängning och leda minst till docentur.

– Det här handlar inte om vanliga kombinationstjänster mellan universitet och landsting, för de innehåller ingen undervisning, förklarar Gösta Berlin.

Även kliniken ska bidra

Huvuddelen av forskningstiden finansieras med landstingets cent­rala forskningsmedel, men 15 procent ska komma från kliniken där läkaren är anställd, berättar han.

–Det är bra, för då blir det ett lokalt större tryck på att det verkligen bedrivs forskning.

Planer finns också på att ta fram ett liknande program för andra personalkategorier, som sjuksköterskor och sjukgymnaster.

– Vi har redan arbetat fram ett system med delade tjänster, med 50 procent på kliniken och 50 procent som lärare på Hälso­universitetet, det har inte funnits mer än enstaka sådana tjänster. Nu håller vi på att ta fram ett Från student till docent för de medellånga vårdutbildningarna, säger Mats Hammar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev