Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Irritation över sen start för nytt apotek i centrala Trollhättan

Publicerad: 9 April 2010, 10:33

Irritation över sen start för nytt apotek i centrala Trollhättan

Foto: Birgitta Molin.

Receptarien Birgitta Molin är frustrerad över att sena IT-lösningar fördröjer starten för hennes apotek i Trollhättan. ”Allt annat är på plats”, säger hon.


Receptarien Birgitta Molin har lång erfarenhet från djurfarmaci inom Apoteket AB, och var en drivande kraft bakom företagets satsning på djurapotek på 1990-talet. Hon driver nu en butik i centrala Trollhättan, som bland annat säljer foder och vacciner för djur. I samma lokaler som butiken finns också en veterinärmottagning.

Ambitionen är att inom kort starta ett apotek för djur – och människor.

– Nischade apotek är ju formellt inte tillåtna, men vi kommer att satsa jättestort på den veterinära delen. Målet är att bli störst i landet på djursidan, säger Birgitta Molin.

Djurfarmacia/Apoteket Trollet, som apoteket ska heta, har valt det finländska företaget Receptum som IT-leverantör.

– Det är i dagsläget det enda tänkbara alternativet för icke-kedjor. Vad jag förstår testas systemet tufft denna vecka. Efter standardgodkännandet blir det testning hos oss, säger Birgitta Molin.

– Allt annat är klart, och det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna komma igång, säger hon.

Birgitta Molin kommer själv att vara läkemedelsansvarig för verksamheten, men vill anställa ytterligare en person med farmaceutisk bakgrund så snart som hon fått ett definitivt startdatum för apoteksverksamheten.

– Inom 2–3 år är ambitionen att vi ska vara 3–4 farmaceuter, säger hon.

Djurfarmacia har redan i dag partihandelstillstånd för läkemedel, och levererar vacciner till veterinärkliniker. Företaget är sedan i mars hemvist för det nationella lagret av minkvaccin, som man tagit över från Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Företaget driver även förlagsverksamhet och ger ut böcker med hälsoråd för häst, hund och katt.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev