Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

IT-satsningar ska ge bättre behandling av brännskadade

Publicerad: 22 december 2009, 11:55

En kunskapsportal på nätet och en utökad satsning på telemedicin. Nu inleder Akademiska sjukhuset i Uppsala och Universitetssjukhuset i Linköping ett tätare samarbete om vården av brännskadade.


Från årsskiftet har de två sjukhusen i uppdrag att behandla svårt brännskadade patienter som rikssjukvård. Tanken är att de ska samarbeta och komplettera varandra.

– Eftersom det rör sig om så pass få fall, omkring 300 personer om året, gynnas patientgruppen av centraliseringen. Nu kan vi kontinuerligt utveckla den högspecialiserade vården och bygga vidare på det forskningssamarbete som bidrog till att Uppsala och Linköping fick uppdraget, säger Bengt Gerdin, professor på brännskadeavdelningen vid Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

De två sjukhusen lanserar en gemensam sajt som kort och gott kallas Brännskador. Där ska andra vårdgivare kunna gå in och kontrollera beläggningen. Det kommer även att finnas information för allmänheten och anhöriga.

Sjukhusen kommer även att utöka användandet av telemedicin, bland annat för att skicka fotografier och hjälpa varandra med bedömningen av skador.

Läs mer:

Brännskador (sjukhusens gemensamma sajt)

Relaterat material

Allt klart för brännskadevård till Uppsala och Linköping

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev