fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

It-system anmäls till Arbetsmiljöverket

Publicerad: 29 oktober 2012, 14:33

Både arbetsgivare och fackförbund anser att störningarna i en vårdcentrals datasystem är så stressande att de är ett arbetsmiljöproblem.


Störningarna i vårdcentralens datasystem är så stressande och frustrerande att samtliga fackförbund – och arbetsgivaren – anser att de är ett arbetsmiljöproblem.

Dagligen och under minst ett års tid har de olika datasystemen på Vårdcentralen Näsby i Kristianstad plötsligt stängts ner eller inte gått att komma in i, står det i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Bakom anmälan ligger samtliga av vårdcentralens sex fackförbund och sammanlagt nio olika system räknas upp som arbetsmiljöproblem, exempelvis Medspeech och Pascal.

Fackförbunden får även medhåll av vårdcentralens verksamhetschef Bo-Anders Paradis som anser att ”datahaverierna skapar en ohållbar praktisk och psykisk arbetssituation”, något han också har påpekat för sin överordnade, Maria Eriksson Alstad områdeschef i Primärvårdsförvaltningen i Region Skåne.

Maria Eriksson Alstad har, enligt anmälan, muntligen svarat att ansvaret för arbetsmiljön fullt ut vilar på verksamhetschefen Bo-Anders Paradis som uppgivet konstaterar att ”om jag har ansvar för arbetsmiljön i detta avseende, så har jag ingen möjlighet, att påverka den”.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev