Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

It-upphandling i VGR överklagas

Publicerad: 9 oktober 2018, 08:52

Foto: Norstedts juridik, Thinkstock

It-företaget DXC Technology Scandihealth är inte nöjt med att Västra Götalandsregionen gav Cerner i uppdrag att införa ett nytt it-system i regionen för 2,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Västra GötalandsregionenDigital vård

Den 28 september stod det klart att Västra Götaland ville att Cerners Millennium skulle bli regionens nya vårdinformationsmiljö. Beslutet att tilldela företaget upphandlingen fattades av regionstyreslen några dagar tidigare och upphandlingen skedde i samverkan med regionens 49 kommuner.

I går, tio dagar efter att tilldelningsbeslutet offentliggjordes och samma dag som överklagandetiden löpte ut, överklagades beslutet av it-företaget DXC Technology Scandihealth, rapporterar nyhetstjänsten Digital Hälsa.

– Att upphandlingen nu blivit överklagad hos förvaltningsrätten betyder inte att arbetet med framtidens vårdinformationsmiljö tar paus. Vi kommer att intensifiera arbetet med förberedelser i verksamheten så att vi är ännu bättre förberedda på det fortsatta arbetet, kommenterar säger Ragnar Lindblad, programägare för satsningen, i ett pressmeddelande.

Relaterat material

VGR väljer Cerner

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev