Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ivo friar anmäld smärtläkare

Publicerad: 1 juli 2014, 07:23

Landstinget tyckte att läkaren var en fara för patientsäkerheten. Det tycker inte Ivo.


Efter flera anmälningar från patienter och avvikande statistik beslutade Stockholms läns landsting, SLL, att i fjol inleda en revision av en privat smärtklinik. Revisionen visade att kliniken bara levt upp till sitt avtal med landstinget i 1 fall av 65 och eventuellt fått flera miljoner kronor i felaktiga ersättningar.

Landstinget ansåg även att den smärtläkare som tidigare var klinikens verksamhetschef  i perioder inte är i stånd att utöva sitt yrke korrekt  och anmälde honom därför till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som en fara för patientsäkerheten.

Efter att ha granskat läkaren kommer Ivo nu fram till att det visserligen finns vissa brister i hans journalföring men att dessa brister saknar betydelse för patientsäkerheten. Myndigheten poängterar även att läkaren i vissa fall inte haft fullständig kontroll över de narkotiska läkemedel han har förskrivit men att det på det på det hela taget inte är anmärkningsvärt. Ivo anser därför inte att det i nuläget finns någon anledning att utreda läkaren vidare och lägger därför ner sin granskning.

Landstinget har för några veckor sedan skickat ett återkrav på omkring en miljon kronor till kliniken. Kliniken har bestritt kravet.

Fotnot. Dagens Medicin har i sin pappersutgåva tidigare rapporterat om Svenska smärtläkarföreningens kritik av klinikens marknadsföring och om revisionsrapporten.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev