Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ivo granskar Ivo

Publicerad: 21 augusti 2017, 13:57

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har gett internrevisionen i uppdrag att se över hur väl myndigheten följer sina egna rutiner.


Ämnen i artikeln:

Ivo

– Det visar väl att vi är måna om att själva göra det vi begär att andra ska göra, säger Monica Axelsson, chef för generaldirektörens stab, till Dagens Medicin.

Hon förklarar att det uppdrag Ivo:s internrevision nyligen fått bland annat handlar om att se över kopplingen mellan myndighetens upplysningstjänst och de regionala avdelningarna när den ordinarie personalen inte är på plats, exempelvis sommartid. Enligt Monica Axelsson har Ivo inte gjort något direkt fel som föranlett uppdraget även om det finns ett ärende inom myndighetens tillsyn av socialtjänsten där det ” hade varit önskvärt med en skyndsammare hantering”, som hon uttrycker det.

Ivo har tydliga rutiner för att saker inte ska tappas bort semestertid och kollegor ska därför stämma av och kontrollera varandras mejlkorgar och postfack. Men rutiner är en sak, efterlevnad en annan.

– Om man tittar tillbaka har vi som myndighet i vår tillsyn ofta haft som åtgärdskrav att det ska finnas rutiner för det ena och det andra. Men det intressanta är hur man arbetar efter rutinerna, säger Monica Axelsson.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Ivo

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News