Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ivo vill ha möte efter ”skämt”-mejl

Publicerad: 19 oktober 2015, 09:40

Efter att Region Skånes medicinska rådgivare kallat Ivo för ett ”skämt” vill tillsynsmyndigheten nu ha ett möte med regionledningen.


Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att Region Skånes medicinska rådgivare Magnus Kåregård skrivit ett upprört mejl till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, där det bland annat stod att ”vår absoluta uppfattning är att Ivo är ett skämt”.

I en intervju med Dagens Medicin ångrade Magnus Kåregård sina skarpa formuleringar men stod fast vid åsikten att den medicinska revisionsenheten vid Region Skåne upplevt att tillsynsmyndigheten inte varit tillräckligt alert när den fått information om missförhållanden.

Den ursäkten verkar dock inte ha räckt.

Thomas Mehralizade, chef för Ivo:s avdelning syd, kallar formuleringarna för anmärkningsvärda och undrar i ett mejl adresserat till regiondirektör Alf Jönsson och hälso- och sjukvårdsdirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec om de också är representativa för hälso- och sjukvårdens ledning.

Thomas Mehralizade skriver vidare att Ivo har velat få till stånd ett möte sedan Alf Jönsson tillträdde som regiondirektör tidigare under året och att det nu finns anledning att få till stånd ett samtal ”ganska snart.”

Relaterat material

”Vår absoluta uppfattning är att Ivo är ett skämt”

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev