tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jakt på tv-snygg personal irriterar facket

Publicerad: 21 februari 2012, 09:25

Sös söker personal som ser ut som Grey's Anatomy-gänget. Foto: ABC

Sjuksköterska som är tv-seriesnygg eller Söderhipster? Då är du precis vad Södersjukhuset söker i sommar. Vårdförbundet är inte roat.


När akuten på Södersjukhuset, Sös, i Stockholm skulle formulera sin platsannons för sjuksköterskevikarier till sommaren fann man inspirationen i ett citat som Dagens Nyheter snappat upp. En patient som besökt akutmottagningen tyckte att alla anställda var så tjusiga och hippa att vistelsen mest liknade något ur Grey's Anatomy.

I annonsen om sommarvikariat använde sedan Sös formuleringen och rubriken blev ”Tv-seriesnygg eller Söderhipster – Sjuksköterskor till Vo Akut sökes!”

– Sommarvikarier sökes skriver alla, vi ville ha en mer klatschig rubrik för att fånga uppmärksamheten, säger Mats Glaser, chefsjuksköterska på Sös, till tidningen Vårdfokus.

– Det var väl ingen djupare tanke bakom det och vi går självklart inte på utseendet när vi anställer sjuksköterskor.

I den följande annonstexten nämns heller inte utseende, däremot vill sjukhuset ha ”motiverade och professionella sjuksköterskor med humor”. Men Vårdförbundet tycker inte att annonsen var rolig.

– Jag kan förstå att de tycker det är en kul grej internt och att meningen är att man ska haja till, men det är verkligen inte proffsigt att gå ut med det så här, säger Hanna Rönnell, ordförande för Vårdförbundet på Södersjukhuset, till Vårdfokus.

Relaterat material

Södersjukhuset ber om ursäkt för annons

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev