Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jämtland ska höja de låga läkarlönerna

Publicerad: 1 november 2012, 08:24

Jämfört med riksgenomsnittet har läkarlönerna i Jämtland legat lågt. Nu ska landstinget höja dem lite mer för vissa grupper. Frågan är om det kommer att räcka.


– Jag tycker att landstinget måste jobba mer med lönerna för att se till att utjämna skillnaderna gentemot andra landsting, säger Monica Johannesson, distriktsläkare på Lits hälsocentral, två och en halv mil norr om Östersund.

Tidigare i höstas fattade Jämtlands läns landstings personalpolitiska utskott ett beslut om att höja vissa läkarlöner. Skälet är att landstinget har halkat efter när man tittar på lönerna för distriktsläkare, överläkare och en del specialistläkare.

Särskilt stora är skillnaderna bland verksamhetschefer. Läkarförbundets statistik från förra året visade att Jämtlands verksamhetschefer tjänade 10 000 kronor under medianlönen i ­riket varje månad.

– Vi har upptäckt att vi har börjat tappa i ranking, särskilt bland specialister inom länssjukvård och distriktsläkare. Det har i sin tur medfört att vi upplever att läkare har sökt sig ifrån landstinget till andra arbetsgivare, säger Bengt Bergqvist (S), ordförande i landstingets personalpolitiska utskott.

Exakt hur pengarna kommer att fördelas är inte klart ännu. Men tanken är att distriktsläkare i glesbygden skulle kunna få en löneökning med ungefär 2 000 kronor i månaden utslaget på hela gruppen, utöver årets lönerevision som redan är klar. För överläkare skulle det handla om drygt 750 kronor extra i månaden.

– Åtminstone kan det här bidra till att vi hamnar högre upp i rankingen. Det förutsätter att andra inte gör en liknande satsning, säger Bengt Bergqvist.

Satsningen garanterar inte att alla får extra pengar i lönekuvertet. Det är en fråga som just nu ligger på landstingets centrumchefers bord.

Jämtlands läns läkarförening tycker att det är bra att landstinget gör något, men föreningens ordförande Sara Sehlstedt är orolig för att nivåerna ligger lite för lågt.

– Det är ett första steg i rätt riktning, men jag hyser farhågor om att det är för lite för att göra någon skillnad, säger hon.

Monica Johannesson tror att en extra löneökning, i kombination med en minskad arbetsbörda, kan göra att fler fasta distriktsläkare stannar kvar, samtidigt som rekryteringen underlättas. Men liksom Sara Sehlstedt tycker hon att löneökningen behöver bli ännu större än den planerade för att ge effekt.

– Det blir förmodligen billigare på sikt än att hyra in stafettläkare, säger Monica Johannesson.
Hur satsningen ska finansieras är inte heller klart. Ett förslag har varit att minska antalet ST-platser, något som den lokala läkarföreningen inte tycker är en bra idé.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev