Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Jättedonation till KI

Publicerad: 19 februari 2008, 10:55

Karolinska institutet har mottagit den största donationen i universitetets historia – 350 miljoner kronor.


Karolinska institutets insamlingskampanj ”Genombrott för livet” har hittills gett 580 miljoner kronor. Vid en presskonferens i dag offentliggjordes ett antal betydande donationer som mottagits nyligen.

Den största enskilda donationen på 350 miljoner kronor, som också är den största i universitetets historia,  kommer från Familjen Erling-Perssons stiftelse.

Ordförande i stiftelsen är Stefan Persson, ordförande i H&M och ledamot i Karolinska institutets kommitté för fundraising.

– Vi är stolta över Karolinska institutet, något som jag tycker att alla svenskar borde vara. Där bedrivs en verksamhet som är viktig för Sverige och för världen, säger han i ett pressmeddelande.

Pengarna från stiftelsen ska användas till att uppföra en ny aula med plats för 1 000 åhörare på KI:s campusområde i Solna.

Övriga donatorer är stiftelsen Jochnick Foundation, AFA Försäkring, Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelser och läkemedelsföretaget Meda. I de 580 miljonerna räknas också en tidigare donation om 50 miljoner kronor från Barbro och Bernard Osher´s stiftelse in.

Målet för ”Genombrott till livet” är att samla in 1 miljard kronor till år 2010, då Karolinska institutet firar sitt 200-årsjubileum.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev