Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Johan Wallér: 46 fall är 46 för mycket

Publicerad: 27 oktober 2015, 10:14

TLV:s sanktionsbeslut visar att uteblivna leveranser fortfarande är ett stort problem för apoteken, enligt Sveriges Apoteksförening.


Dagens Apotek har tidigare i dag rapporterat att Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, beslutat om sanktionsavgifter i 46 ärenden där läkemedelsföretag inte tillhandahållit periodens vara enligt överenskommelse. Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening, anser att sanktionsbesluten pekar på att TLV tar problematiken med uteblivna leveranser på allvar.

Men han tycker att antalet ärenden visar på att det fortfarande är ett stort problem med uteblivna leveranser för apoteken.

– Vi har sett en minskning i antalet uteblivna leveranser sedan sanktionsmöjligheten infördes, men 46 fall är 46 för mycket och vi förväntar oss att de ska sjunka till ett absolut minimum. Om inte det sker bör TLV höja avgifterna.

– Varje gång periodens vara saknas blir tillgängligheten sämre för kunderna och personalen på apoteken måste utföra onödiga administrativa åtgärder som tar tid från deras arbete.

Relaterat material

Företag får betala för uteblivna leveranser

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev