Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Johansson: ”Helt grundlös kritik från Cecilia Widegren (m)”

Publicerad: 23 mars 2009, 17:50

Att TLV skulle ha misskötts under Ann-Christin Tauberman är ett fullkomligt grundlöst påstående, anser socialdemokraternas vårdpolitiske talesperson Ylva Johansson apropå ett uttalande från Cecilia Widegren (m).


I en aktuell konsultrapport riktas kritik mot Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets, TLV, organisationsstruktur med mera. Cecilia Widegren, moderat gruppledare och ledamot i socialutskottet, menar att rapporten visar att TLV vanskötts under den tidigare generaldirektören Ann-Christine Tauberman, se artikel länkad här intill.

Ylva Johansson reagerar starkt på Cecilia Widegrens tolkning.

– När en myndighet växer snabbt är det vettigt att gå ifrån en platt organisation, vilket rapporten föreslår. Det är en rimlig slutsats. Men att utifrån rapporten påstå att TLV misskötts är fullkomligt grundlöst, säger Ylva Johansson till Dagens Apotek.

– Rapporten säger över huvud taget ingenting om hur generaldirektören skött sitt uppdrag. Om Cecilia Widegren har information som styrker att TLV misskötts så föreslår jag att hon presenterar den informationen, säger Ylva Johansson.

Hård kritik mot TLV i rapport

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev