Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Journalist uppläxad vid fejkad presskonferens på sjukhus

Publicerad: 12 mars 2009, 08:36

Journalist uppläxad vid fejkad presskonferens på sjukhus

En reporter kallades till en presskonferens på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan. Det hela var dock bara en fasad – hon blev i stället ställd till svars för tidningens sätt att bevaka sjukvården.


Det var den 5 mars som reportern från tidningen Bohusläningen kallades till det hon trodde var en presskonferens. När hon kom till sjukhuset visade det sig att hon var den enda kallade och under en stor del av mötet fick hon stå till svars för sin tidnings skriverier kring sjukvården. Det handlade om allt från ledare till val av rubriker och den oro som enligt sjukhusledningen skapas bland läsarna på grund av det som skrivs.

I en skrivelse ställd till sjukhusdirektören Sten Axelsson går tidningen Bohusläningens chefredaktör Tommy Hermansson till angrepp mot sjukhusets agerande (läs skrivelsen nedan). Han menar att det är helt oacceptabelt att ställa en ensam reporter till svars för en hel tidnings förhållningssätt. Han välkomnar kritik från sjukhusledningen men konsekvenserna av det som skrivs ska tas upp med chefredaktören och ingen annan.

Sjukhusdirektör Sten Axelsson vill enligt Sveriges Radio P4 Radio Väst inte kommentera händelsen innan han skriftligen svarat Tommy Hermansson. Detta kommer han att göra under nästa vecka.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev