Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kallad till undersökning månader efter sin död

Publicerad: 15 oktober 2013, 07:38

Sundsvalls sjukhus kallade Sture Byströms fru till undersökning av hjärtat flera månader efter hennes död. Det kommer att hända igen, konstaterar enhetschefen Anita Wigge.


Sture Byströms hustru avled på grund av hjärtbesvär till följd av kol. Flera månader senare kom kallelsen till ultraljudsundersökning av hjärtat från klinisk fysiologi vid Sundsvalls sjukhus, skriver Sundsvalls Tidning.

– Jag ringde till sjukhuset och frågade hur vi skulle kunna komma till sjukhuset och då sade de att det var sjuktransport som gällde. Då talade jag om att det inte fungerar för hon är begravd, säger Sture Byström till tidningen.

Anita Wigge, enhetschef vid klinisk fysiologi, beklagar det inträffade. Men hon säger samtidigt att missen varken är den första eller den sista.

– Vi är själva väldigt frustrerade över det här, men vi har inte någon möjlighet att komma åt det, säger Anita Wigge till Sundsvalls Tidning.

Tidigare fick enheten listor från folkbokföringen över avlidna personer och då kunde patienter plockas bort manuellt. Enligt Anita Wigge innebär det att remisser till avlidna skickas ut åtminstone någon gång om året.

– Det kommer alldeles säkert hända igen. Det är jättebeklagligt varje gång och jag tycker att det känns jättejobbigt.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News